Computerclub Houthem
Januari
Beste mensen, Dit is de eerste nieuwsbrief in het jaar 2018, we hopen dat er nog vele zullen volgen, als het aan mij ligt nog vele… Een oud lid van CCH is overleden, Herman Mucher, er zijn niet zoveel leden die hem gekend hebben, het was de man met die kraag om zijn nek, dat kwam door een ongeluk. Hij was tegelijkertijd met mij in de Plantaan te Heerlen. Hij rust in vrede. Het bestuur wenst u een geweldig gezond en goed computerjaar in 2018 en dat alle goeds tot u mag komen Ik hoop dat jullie het Kerstverhaal mooi vonden in de laatste nieuwsbrief van 2017. Het was ook weer even gezellig op de laatste clubdag van het jaar. Het afgelopen jaar is veel gebeurd met leden van de computerclub, we hopen dat het dit jaar een beetje aan ons voorbij gaat. Maar helaas het nare nieuws kwam er al aan. Het gaat n.m. over ons lid Sjir Willems, hij heeft zijn lidmaatschap op gezegd na 16 jaren trouwe dienst. Zijn ogen zijn steeds slechter geworden, dus ook zijn zicht. Om zijn woorden te herhalen, het netvlies van zijn gezonde oog is erg fragiel en kwetsbaar. Hij kan elke dag scheurtjes in zijn netvlies krijgen of nog erger, netvliesloslating. Sjir heeft een chronische ontsteking aan beide ogen. Er is nog geen medicijn voor gevonden. Heel erg, wij wensen hem dan ook van harte beterschap. Wij zullen hem heel erg missen, als mens, maar ook als technische man. Over 2 maanden, om precies te zijn op 17 maart,  hebben we weer onze jaarlijkse ledenvergadering. Ik hoop u in grote getale weer te ontmoeten, zoals altijd.
Weet u dat we in 2019 ons 25 jarig jubileum vieren, waar blijft de tijd. Ik ben als enige nog aanwezig in CCH, die de computerclub  heeft opgericht, dat was in 1994. Ik ben hier ontzettend trots op. Het bestuur heeft de datum al gekozen om ons jubileum te vieren, dat is op 9 november 2019. Noteren, noteren , noteren!!!!!  Beter te vroeg dan te laat, maar het hoe en wat??????????????
Maakt u nog wel eens gebruik van de bibliotheek, die is er voor u. Is er op dit moment niet iets wat u interesseert, vertel wat u graag wilt, en wij schaffen het aan. U kunt de boeken gratis een maand lenen, evt 2 maanden in overleg met onze bibliothecaris, Jan Silverentand.
Ter info: Ik heb de boeken binnen voor degene die mijn levensverhaal besteld hebben, ik neem ze a.s. clubdag mee. Ze kosten € 15,00
Ik denk, dat er nog leden zijn, die moeite hebben met de website. Op de clubdag van 24 februari, wil ik daar wat over vertellen en uitleggen als workshop. Om ongeveer 13.30 uur begin ik daarmee in het kleine zaaltje, iedereen is welkom. U mag u ook van te voren opgeven bij mij.
Het bestuur heeft besloten om voortaan de datums van de bestuurvergaderingen te vermelden op de website. Dat is wel zo gemakkelijk voor de leden, als er eens iets is of zo, dan kunnen de leden dat kenbaar maken op één van die datums. Ook de workshops worden vermeld. In de nieuwsbrief van november verleden jaar heb ik al een voorstel gedaan, om je persoonlijke belevenissen met de computerclub eens op te schrijven via een doorgeef stokje. Het eerste lid waar ik dat aan gevraagd heb is Ingrid Franssen, die heeft het stokje aangenomen, en een leuk stukje geschreven, zij zal het stokje doorgeven aan Henk Vossen. De stukjes worden in de nieuwsbrief en op de website gepubliceerd. Doet u allemaal mee, zo leren we elkaar nog beter kennen.
Publicatie: Stukje van Ingrid Franssen: Beste mede-clubleden, Van Liesbeth kreeg ik als eerste het schrijversstokje. Ik vind het een leuk idee van haar, dus ik doe er graag aan mee en ik hoop dat veel leden met mij ook een keer het schrijversstokje aannemen. Ik ben ruim een jaar lid van de computerclub en het bevalt mij steeds beter. Helaas heb ik nogal wat lichamelijke ongemakken waardoor ik vaak niet in staat ben om naar de clubdag te komen. Maar de keren dat ik geweest ben voelde ik mij er steeds wat meer ‘thuis’. En ik probeer er zo vaak ik kan bij te zijn. Ik woon ondertussen al weer 22 jaar in Houthem en ik heb allerlei werkzaamheden gedaan. Zo heb ik gewerkt met verstandelijk gehandicapten bij ‘Op de Bies’ in Langraaf, heb ik een  Gastouderbureau geleid voor een Kinderdagverblijf en ik ben voor verschillende stichtingen voorzitter geweest. Ook heb ik meerdere jaren in de Cliëntenraad van Zorgcentrum Vroenhof gezeten. Nu ben ik gepensioneerd en door mijn gezondheidsproblemen ben ik niet meer instaat om veel te doen. Af en toe ben ik creatief bezig. Soms schilder ik of maak ik 3D kaarten. Gelukkig vind ik het ook leuk om op de computer bezig te zijn. Wat ik heel leuk vind is het maken en bijhouden van Websites. Ik had gehoopt dat er meer leden zouden zijn die dat doen, maar alleen Liesbeth bleek zich daarmee bezig te houden. Dat resulteerde erin dat we samen aan de slag zijn gegaan om de site van de club in een nieuw jasje te steken. Daarvoor komt Liesbeth één middag in de week bij mij en dan werken we samen en vergeten helemaal de tijd! Ondertussen is zij zo enthousiast dat zij ook bezig is aan een eigen Website. Eigenlijk ben ik ook heel benieuwd wat andere leden het leukst vinden om op de computer te doen. Ik loop wel eens rond en kijk bij deze en gene. Het zou misschien leuk zijn als meer leden eens rondliepen en eens bij elkaar gingen kijken. Zodat je niet alleen ziet wat degenen die naast je zitten doen, maar ook eens ziet waar anderen mee bezig zijn. En misschien is er iemand die het ook leuk lijkt om een website te maken? Nog even geduld en dan kan Liesbeth daar misschien een workshop over geven! Hiermee weten jullie nu een klein beetje meer van mij. Ik zou het leuk vinden om ook een beetje meer van jullie te weten. En daarvoor geef ik het stokje door aan Henk Vossen.
Henk, ik hoop dat je het stokje aanneemt en ook een stukje schrijft voor de volgende Nieuwsbrief. Ik hoop dat ik voor de volgende nieuwsbrief het stukje van Henk kan publiceren.
Agenda: 20 januari clubdag  /  11 februari Carnaval
Beterschap voor de leden die ziek zijn, mogen de engelen over de zieken waken.
Liesbeth Louwen Voorzitter computerclub CCH                                    Telf: 06-30741161                Email: etlouwen@ziggo.nl liesbeth.louwen@gmail.com liesbeth33@outlook.com www.computerclub-houthem.nl
Tot ziens op de clubdag , in goede gezondheid
Ton Meewis, onze secretaris, heeft officieel zijn functie neergelegd. Door zijn ziekte werd het hem teveel. We betreuren dat ten zeerste, maar Ton vond dat het beste. Ik heb het secretariaat voorlopig op mij genomen tot de ALV., zodat er een nieuw bestuurslid gekozen kon worden. Karl Honings, al bestuurslid,  heeft aangekondigd dat hij het secretariaat wil overnemen. Het bestuur staat achter deze beslissing. Karl gaat de functie officieel vervullen tijdens  de ALV. Hierdoor is er een plaats vacant in het bestuur. Wilt u ons versterken? Dan kunt u zich nu al aanmelden, of een uur voor of tijdens de vergadering.